امروز پنج شنبه  ۱ آذر ۱۴۰۳
۱۳۹۸/۰۹/۰۴- ۱۶:۴۱ - مشاهده: ۲۰۵۴

توصیه های مسافرتی به ترکیه

توصیه های ضروری جهت سفر ایرانیان به طرابوزان ترکیه

1) هموطنانی که با استفاده از خودروی شخصی (سواری) به طرابوزان و یا سایر شهرهای ترکیه در مجاورت ایران سفر می‌کنند، بایستی اطلاع داشته باشند که نوع بیمه عادی و مرسومی‌که در هر یک از مرزهای ورودی سه گانه انجام می‌شود، بیمه شخص ثالت می‌باشد و در صورت وقوع تصادف و سوانح رانندگی ای که طرف ایرانی مقصر شناخته شود، تنها خسارات وارد شده به مال و جان طرف مقابل (ترک) قابل پرداخت خواهد بود. لذا در این صورت، هزینه‌های درمانی و بیمارستانی ناشی از تصادف برای اتباع ایرانی و یا احیاناً دیه ناشی از فوت قابل حصول نخواهد بود. بدین منظور هموطنان باید علاوه بر بیمه عادی، بیمه بدنه یا اصطلاحاً «کاسکو» را نیز در هنگام ورود به خاک ترکیه اخذ نمایند.

2) هموطنانی که در قالب تورهای جهانگردی به ترکیه سفر می‌کنند، بایستی قبل از انجام سفر نه تنها از صلاحیت و سالم بودن آژانس مجری تور مطمئن باشند، بلکه اطلاعات لازم جهت ارتباط گیری با نمایندگی‌های وزارت خارجه را در اختیار داشته باشند. در سال های اخیر موارد زیادی مشاهده شده است که مدیران آژانس ها (هم ایرانی و هم ترکیه ای) در مواقع نیاز بویژه در صورت بروز مشکل ناشی از گم شدن اسناد و مدارک و یا هرگونه ناهماهنگی رخ داده در برنامه از پیش تعیین شده تور، همکاری لازم را با اتباع ایرانی انجام نمی دهند. در این قبیل مواقع، گردشگر ایرانی می‌تواند مستقیماً به بخش های کنسولی هر یک از نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران مراجعه نماید.

3) به علت سود آور بودن قاچاق کالا از ایران به ترکیه، شرکت های مسافربری با حمل حداقل مسافر اقدام به تردد نموده و ضمن ارتکاب به اعمال مجرمانه بویژه قاچاق سیگار، مشکلاتی را برای مسافرین ایرانی در مرزهای ورودی به ترکیه به بار می آورند. از این رو، پیشنهاد می‌شود جهت عدم مواجهه با این معطلی‌ها که بعضا ساعت ها طول می‌کشد، هموطنان قبل از تهیه بلیت از صلاحیت شرکت های مسافربری و تورگردانی اعم از مدیران، کارکنان بالاخص رانندگانی که به صورت زمینی مسافر جابه جا می‌کنند، اطمینان حاصل کنند.

4) ضروری است هموطنانی که جهت اقامت طولانی (بیش از سه ماه) قصد سفر به ترکیه دارند، از قوانین اقامت کشور ترکیه با مراجعه به سایت اداره مهاجرت این کشور آشنایی کامل داشته باشند. اقامت بیش از 6 ماه در هر سال میلادی بدون اخذ مجوز از مبادی ذیربط دولت ترکیه منجر به دیپورت تبعه ایرانی و یا تن دادن به پناهندگی ناخواسته خواهد شد. 

5) با توجه به قوانین سختگیرانه دولت ترکیه در قبال حمل و قاچاق مواد مخدر و عدم تمایل ترک ها به استرداد زندانیان دو کشور به علت عدم موازنه تعداد زندانیان، مسافرین ایرانی بایستی نسبت به عواقب تلخ ارتکاب به چنین اعمال مجرمانه کاملاً آگاه باشند.

6) همزمان با بازگشت تحریم های ظالمانه آمریکا علیه کشورمان، بانک های ترک به ندرت حاضر به افتتاح حساب بانکی برای اتباع ایرانی و یا هر نوع همکاری دیگر می‌شوند. لذا هموطنانی که قصد فعالیت اقتصادی در این کشور را دارند، بایستی نسبت به این امر واقف باشند.

7) ایرانیانی که وارد خاک ترکیه می‌شوند و یا از مسیر ترکیه قصد سفر به کشور گرجستان را دارند، دقت نمایند که حتماً مدت اعتبار گذرنامه آنان بیش از 6 ماه باشد، در غیر این صورت، امکان ممانعت از ورود و خروج آنان در گذرگاه‌های مرزی وجود دارد.

8) ایرانیانی که به صورت غیرقانونی و بدون در اختیار داشتن مدارک هویت مستند در ترکیه، مشغول کار می‌شوند، امکان اخراج و عدم پرداخت حقوق ماهیانه آنان از طرف کارفرماهای ترک وجود دارد. در این موارد، دولت ترکیه و نمایندگی‌های کشورمان نمی‌توانند اقدامی حمایتی از فرد متضرر ایرانی انجام دهند.

9) ایرانیانی که قصد خرید آپارتمان جهت اخذ اقامت و یا تسعیر پول به دلال ها و صرافی‌های ایرانی غیرمعتبر مستقر در برخی از شهرهای ترکیه مراجعه می‌کنند، بایستی کاملاً هوشیار باشند تا از سرقت اندوخته مالی شان توسط برخی از سودجویان در امان بمانند.

10) ایرانیانی که با خودروی شخصی وارد خاک ترکیه می‌شوند، بهتر است با همان خودرو و به صورت زمینی خروج نمایند، زیرا گمرک ترکیه در برخی از مواردی که ملاحظه فوق رعایت نشده است، اقدام به جریمه اتباع ایرانی نموده است. 

11) هموطنانی که قصد عزیمت به ترکیه را دارند بایستی مد نظر داشته باشند، در این کشور نیز همانند بسیاری از کشورهای غربی، قوانین سختگیرانه ای در خصوص حفاظت از حریم خصوصی افراد به ویژه خانم ها و کودکان وضع شده است، لذا به کار بردن هر نوع کلمه، عبارت و یا بروز رفتاری که دارای بار عاطفی است، جرم تلقی شده و می‌تواند مجازات سنگینی به همراه داشته باشد.

12) مسافران سعی نمایند ضمن حفاظت از اسناد هویتی خود به ویژه گذرنامه، کارت ملی و شناسنامه، تصویری از آنها به همراه داشته باشند تا در مواقع مفقودی مدارک شناسایی شان، با مشکلات کمتری مواجه شوند.

13) باتوجه به موارد تجربه شده، در قوانین مصوب و جاری ترکیه لازم است والدین برای نوزادانی که در این کشور به دنیا می آیند، حداکثر تا مهلت سه ماهه، گذرنامه و اقامت معتبر دریافت نمایند. در غیر اینصورت در موقع خروج از مرزهای ترکیه با جریمه مواجه خواهند شد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما