امروز پنج شنبه  ۱۴ فروردين ۱۴۰۴
۱۴۰۳/۱۱/۲۴- ۱۲:۳۹ - مشاهده: ۷۲

جشن بزرگداشت 46 مین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران در طرابوزان ترکیه

مراسم جشن بزرگداشت چهل و ششمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران با همت سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در طرابوزان، شنبه شب مورخ ۲۰ بهمن 1403 در هتل رادیسون بلو با حضور مقامات عالی رتبه استان، مدیران ارشد، رؤسای دانشگاه، اساتید، دیپلمات های مقیم طرابوزان، نمایندگان احزاب سیاسی و انجمن‌ها، اصحاب جراید و تعدادی از ایرانیان مقیم و دانشجویان برگزار شد.

مراسم با پخش سرود ملی دو کشور آغاز شد و با سخنرانی آقای ناصر محبتی سرکنسول، سخنرانی آقای احمد یوگسل معاون شهرداری طرابوزان و سخنرانی آقای عزیز یلدیریم استاندار طرابوزان ادامه پیدا کرد. در خلال برنامه کلیپ هایی از مناظر طبیعی و پیشرفت های کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی در زمنیه‌های علمی و صنعتی به نمایش گذاشته شد. برنامه با ضیافت شام و در انتهاء با دعای شکرگزاری توسط مفتی استان، پایان یافت. 

سخنرانی آقای محبتی؛

پس از خوش آمدگویی و خیرمقدم و تشکر از حضور مقامات و میهمانان گرامی در مراسم؛

امروز عصر است آمده ایم تاچهل و ششمین سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی ایران را جشن بگیریم. این انقلاب آثار و پیامدهای مهمی‌برای کشور ما و کشورهای منطقه و جهان بدنبال داشت.

ایران کشوری با تاریخ و تمدن کهن گرفتار پادشاه ستمگر و مستبد شده بود. از طرف دیگر نفود بی انداره غرب و خصوصاً آمریکا و غارت منابع کشور و تحقیر ایرانیان باعث شد که ملت ایران با رهبری روشنگرانه امام خمینی (ره) انقلاب شکوهمندی را برپا کند. معمار کبیر انقلاب اسلامی در روزهای آغازین حرکت خود فرموده بود؛ این چه حقارتی است که ملت ایران را از سگ های آمریکا پست تر کرده اند. اگر شاه ایران یک سگ آمریکایی را زیر بگیرد بازخواست می‌کنند و اگر چنانچه یک آشپر آمریکایی شاه ایران را زیر بگیرد دادگاه ایران حق رسیدگی ندارد. به اعتراف نخست وزیر  وقت ایران؛ در آبادان در رستورانی که محل پاتوق انگلیسی‌ها بود نوشته بودند "ورود سگ و ایرانی ممنوع است". مردم نه تنها حقارت می‌کشیدند بلکه شاهد غارت سرمایه‌های کشور به جای سازندگی بودند.

در کشور به اندازه کافی جاده نبود، اکثر مردم بیسواد بودند. وضع مسکن و خانه‌های مردم بسیار بد بود. روستاها از داشتن برق گاز و آب لوله کشی محروم بودند، در چنین شرایطی انقلاب شد.

غرب و آمریکا که دستشان از منابع ایران قطع شده بود هر کاری از دستشان بر می آمد بر ضد مردم ایران انجام دادند. چندین کودتا، ایجاد گروه‌های تروریستی، تحریک صدام برای حمله به ایران، کمک های بی حساب به دشمنان ایران و تحریم های ظالمانه علیه ایران، نمونه‌هایی از اقدامات امپریالیستی غرب علیه کشورمان می‌باشد.

با این همه ستم ها و اقدامات علیه انقلاب اسلامی، ایران سرپا ایستاد و نه تنها از پای در نیامده است. بلکه با توکل بر خدا و تکیه بر نیروی جوانان و مردم معتقد و کوشا استقلال خود را حفظ کرده است و در مسیر پیشرفت قدم های بسیار بزرگی را برداشته است. ایران در برخی حوزه‌های علمی و صنعتی در میان ۱۰ کشور دنیا قرار دارد. ایران در زمنیه پزشکی و درمان بیماری‌های عصبی، جراحی قلب و پیوند اعضای بدن، درمان سرطان، پزشکی هسته ای و تولید ایزوتوپ و ساخت ماهواره در دنیا پیشرفت کرده است. در حال حاضر حدود ۷۰ نوع داروی هسته ای تولید و به ۱۵ کشور صادر می نماید. طی چند سال اخیر ایران توانسته است حداقل ۱۰ ماهواره به فضا پرتاب نماید. تقریبا همه روستاهای ایران به شبکه برق، گاز و آب لوله کشی دسترسی دارند. آمار بیسوادی در کشور نزدیک به صفر است. در حال حاضر در دانشگاههای ایران سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر دانشجو مشغول به تحصیل هستند و از این تعداد بالای پنجاه درصد آن، دانشجوی دختر می‌باشد و این بر خلاف تبلیغات منفی موجود علیه کشورمان در رابطه با جایگاه زنان می‌باشد و نشان دهنده مشارکت موثر زنان در جامعه است.

خانم ها و آقایان؛  ما امروز در حالی روز ملی را جشن می‌گیریم که ضمن حفظ استقلال کشور به تعهدات بین المللی و حسن همجواری و توسعه روابط بر اساس عدالت پایبندیم. ایران به همسایه‌های خود خصوصاً ترکیه همیشه به عنوان برادر خوب نگاه می‌کند و آرزوی پیشرفت همسایه‌ها را دارد.

-ایران و ترکیه در حال حاضر حدود ۱۵ میلیارد دلار تبادل تجاری در سال دارند و بر اساس دیدار روسای جمهور دو کشور در سال گذشته این مقدار بایستی به 3۰ میلیارد برسد. ایران و ترکیه در زمینه‌های مختلف منافع مشترکی دارند. در قضیه فلسطین همراهی و هم صدایی دو کشور مشهود بود و قطعاً این همراهی‌ها و هم صدایی‌ها ثمرات بسیاری برای جهان اسلام و کشورهای منطقه خواهد داشت.

-در خاتمه تاکید می‌کنم که توسعه مناسبات با کشور دوست و برادر ترکیه برای ما بسیار ارزشمند است و البته امپرالیست ها از این برادری خوشحال نخواهد شد.

یک بار دیگر از حضور شما در این مراسم قدردانی می‌کنم.

سخنرانی احمد یوگسل معاون شهرداری طرابوزان؛

-دو کشور ایران و ترکیه در طول تاریخ میراث دار تمدن کهن و ریشه دار بوده و این دو کشور در طول تاریخ همبستگی و همکاری‌های خوبی باهم داشته اند.

-در تحولات منطقه بویژه غرب آسیا دو کشور گام های موثری برداشته اند. اسرائیل قاتل به شکل بی رحمانه و بی وقفه ای ۱۵ ماه به قتل عام مردم فلسطین ادامه داده است. رئیس جمهور اردوغان پاسخ بسیار محکمی‌به این جنایات اسرائیل قاتل داده است و باید به دلیل این جنایت پاسخگوی این اقدامات ضد بشری خود باشند. ما درد مردم فلسطین را درد خود می دانیم ما در سخت ترین شرایط در کنار مردم سوریه بودیم و وظایف همسایگی و اسلامی خود را در این رابطه انجام دادیم. اگر در مقابله با تروریست باهم همکاری‌های خود را تقویت کنیم. تروریسم به شکل کنونی فرصت جولان و گسترش نخواهد داشت. متاسفانه جغرافیای اسلام على رغم وجود ثروت فراوان نفت و گاز و ... به جایگاه واقعی خود دست نیافته است. اگرچه در برخی زمینه‌ها ممکن است است با ایران اختلاف نظر داشته باشیم. این موضوع طبیعی است  اما با پیوندهای مشترک اعتقادی و فرهنگی و ارتباطات اقتصادی در همکاری نزدیک باهم هستیم و این وحدت و همدلی ایران و ترکیه به عنوان دو کشور قدرتمند منطقه، ضامن ثبات و صلح در منطقه هستند. در حل مسائل کنونی منطقه از جمله موضوع فلسطین بسیار مهم است.

-همکاری و ارتباط نزدیک ایران و طرابوزان برای ما بسیار مهم است و ایران را هرگز از خود دور نمی‌بینیم شهرداری کلانشهر طرابوزان با سه شهر مهم ایران، تبریز، زنجان و رشت پروتکل خواهر خواندگی را امضا کرده است و این در راستای افزایش همکاری استان طربوزان با ایران بسیار مهم است. مسیر جاده ارزروم به جاده ایران معروف است و اگر این جاده را مستقیم ادامه بدهیم به ایران می رسیم بار دیگر این روز مهم را به ایرانیان تبریک عرض می نمایم.

سخنرانی عزیز یلدریم استاندار طرابوزان؛

استاندار با عبارت فارسی «بنام خداوند بخشنده مهربان» سخنرانی خود را شروع کرد.

-از سرکنسول محترم بابت برگزاری و دعوت ما برای این مراسم و از میهمانان گرامی‌بابت تشریف فرمایی تشکر می‌کنم.

-ما با ایران نزدیک به 4۰۰ سال است که مرز مشترک و ثابتی داریم و این مرز به طول به حدود ۵۰۰ کیلومتر است و چون این همسایگی با دین و فرهنگ و ارزشهای مشترک توام بوده از این بابت برای ما بسیار مهم است. با کمی دقت در زبان فارسی و ترکی استانبولی به وضوع کلمات مشترک فراوانی که در این دو زبان جاری است را متوجه می‌شویم.

-ما در دوره سلجوقیان و حتی عثمانی زبان فارسی را به زبان ادبیات خود می‌شناختیم و حتی آثار ارزشمندی به زبان فارسی در این دوره خلق شده است. ما در طول تاریخ در کنار هم زندگی کردیم و در شادی‌ها و غم ها کنار هم بودیم سال گذشته در حادثه سقوط بالگرد و جان باختن رئیس جمهور و وزیر امور خارجه همدردی نموده و بابت شهدای آن حادثه در ایران بار دیگر مراتب تسلیت خود را اعلام می‌کنیم.

-ایران برای ما پایان ناپذیر است. ایران از نظر تجاری، گردشگری و روابط سیاسی برای ما بسیار مهم است. ایران پنجره و گذرگاه ورودی ما به مناطق مهمی است. ایران و ترکیه به عنوان دو قدرت منطقه ای در ثبات کنونی و آینده منطقه بسیار تاثیر گزار هستند. ما دو کشور منطقه در اینجا زندگی می‌کنیم و مسائل منطقه باید با همکاری کشورهای منطقه و خودمان حل شود و اجازه حضور به قدرتهای مخل آرامش و امنیت منطقه را نخواهیم داد. سایر قدرتها اینجا ماندگار نیستند و خواهند رفت ما به اینجا تعلق داریم هستیم و ماندگار خواهیم بود.

-یکی از مشکلات ما برای همکاری با ایران این است که ما ایران را خوب نمی‌شناسیم. اگر ایران را خوب بشناسیم به راحتی می‌توانیم با ایران کار کنیم. ایران کشور بزرگی است و این به دلیل تاریخ و فرهنگ غنی این کشور است. ایران کشور چند دهه و چند صده نیست. من دوستان ایرانی و دوستان ترک دارم که با ایران در ارتباط هستند و در این راستا تابستان پیش رو انشالله با همراهی سرکنسول محترم به ایران سفر خواهم کرد.

در پایان، چهل و ششمین سالگرد انقلاب اسلامی را به ایرانیان عزیز تبریک می‌گویم و امیدواریم که بتوانیم روابط دو کشور را در همه ابعاد گسترش دهیم.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما